Vajon jó ötlet elhelyezni a jacuzzit a teraszon?

Vajon jó ötlet elhelyezni a jacuzzit a teraszon? A masszázsmedence vásárlásának szempontjait már otthon érdemes meghatározni, és ennek egyik eleme rendszerint az, hogy hova fogjuk tenni a leendő medencénket. Vannak, akik ragaszkodnak a beltéri használathoz, de a legtöbben a jacuzzit a teraszon helyezik el. Alapvetően nincs ezzel gond, hiszen ezeket a medencéket úgy tervezik, hogy kültéren is használhatóak legyenek, de vajon tényleg jó ötlet a teraszra telepíteni?

A jacuzzi előnyei a teraszon

 

A kültéri elhelyezés során van egy fontos szempont, amit figyelembe kell venni, ami nem más, mint a terület milyensége, ahová szánjuk a masszázsmedencénket. Ennek ugyanis egyenletesnek, lehetőleg betonozottnak kell lennie, hiszen még az enyhén dimbes-dombos, füves, kavicsos talaj is könnyen kárt tehet a jacuzzi anyagában. Éppen ezért szokták javasolni, hogy minimum betonozva legyen alatta a terület, de a legjobb, és nyilván igényesebben is mutat, ha nem csak beton, hanem járólap is van alatta.

 

A másik nagy előnye, hogy a medence feltöltése a kerti csapról könnyedén megoldható, nem kell házon belül kannákkal vagy locsolócsövekkel bajlódni, és rettegni a feltöltés során fenyegető vizes balesetektől. Nem beszélve arról, hogy a meleg víz hatására beltéren igen hamar pára képződik, ami a falak penészedését okozhatja, hacsak nem szellőztetünk folyamatosan, vagy vetünk be páramentesítő készüléket.

 

Szintén igen nagy előnye, hogy a havi vízcserénél nem nagyon kell gondolkodni, hogy hova is engedjük le azt a nagy mennyiségű vizet, hiszen ha a terasz mellett kertünk is van, akkor a növények és a gyep locsolására felhasználható a jakuzzi vize. Persze ha nem túl nagy a kert, akkor még így is marad bőven víz, ami a járda, a lépcső, a terasz, a kerti bútorok, de még az autó lemosásához egyaránt megfelelő. Valamint beltéri használatnál a víz leengedése igen problémás lehet, hacsak nincs lefolyó a közelben.

 

Nyáron oké, na de télen?

 

Amikor azon gondolkodunk, hogy a jacuzzit elhelyezzük-e a teraszon, felmerülhet a kérdés, hogy bár nyáron valóban jobbnak tűnik kültéren fürdőzni, de télen nem lesz-e ehhez túlságosan hideg kint?

 

Aki ejtőzött már egy masszázsmedence meleg vizében télen, az pontosan tudja, hogy hideg időben talán még sokkal kellemesebb használatba venni a jacuzzit, mint nyáron. Persze ehhez érdemes néhány dologra kicsit jobban odafigyelni, de az apróságok betartásával nem kell felfüggeszteni a téli jacuzzihasználatot sem. Többek közt érdemes télen a közelben elhelyezni egy meleg köntöst a törölköző mellett, illetve ajánlott figyelni arra is, hogy a hajunk ne legyen vizes, mert könnyen megfázás lehet a vége. Ez hóesésben kissé nehezen megoldható, hacsak nem szerelünk fel árnyékolót.

 

 

Az árnyékolót ugyanakkor nem kizárólag a téli jacuzzizást illetően érdemes felszerelni, hanem nyáron egyaránt jól jöhet a tűző napfény ellen, vagyis ennek segítségével lényegében minden egyes évszakban élvezhetőbbé tehető a kültéri medencézés.

 

Továbbá télen hatványozottan igaz, hogy a thermotetőt használni kell, ugyanis ez akadályozza meg, hogy a meleg kiszökjön a medencéből, vagyis a tető használatával rengeteg energiát meg lehet spórolni, mivel nincs szükség a medence vizének folyamatos fűtésére.

 

Amennyiben neked még nincs masszázsmedencéd, de szeretnél beszerezni egy igazán minőségi darabot, ami éke lehet a teraszodnak, nézz szét webshopunkban, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: jacuzzi kert terasz wellness

Keresés